maandag 12 oktober 2009

Ding 3
Weblog aangemeld en ik ben really touched om de eenvoud van mijn gekozen lay-out. En ook wel een beetje trots hoor...
Een regenachtige zondag is altijd handig voor het lezen van wat achterstallige vakliteratuur , in Bibliotheekblad nr.15 (7 augustus 2008) stond een aardig artikel met de titel: British Library omarmt web 2.0 Er wordt aandacht besteed aan de Online gallery die een overzicht geeft van de schatten van hun collectie, verder de newspapers library en bv. de website Images Online, een dienstverlening voor onderzoekers die afbeeldingen bestuderen. Met bepaalde web 2.0-functionaliteiten kunnen gebruikers commentaren toevoegen of persoonlijke selecties maken. Veel aandacht ook voor de implementatie van social networking sites zoals bv. Facebook, MySpace en YouTube. En misschien leuk om te weten: ze hebben een fanclub voor de bibliotheek aangemaakt op Facebook, een soort Vrienden van... maar dan anders.
Welke web 2.0 toepassingen in de ZB populair zijn ga ik wel opnieuw verkennen, volgende week toevallig een snuffelstage bij het Zeeuws Documentatiecentrum, even kijken hoe bij ons de Beeldbank vernieuwt.
Een ander artikel "Bibliotheek en Hyves versterken elkaar" in Boekblad nr. 18 (10 september) zet mij als niet-Hyver wel aan het denken, Hyves werkt momenteel hard aan de introductie van deze site in de openbare ruimte. Denk dan aan grotere schermen waar het publiek krabbels en berichtjes kan delen etc. maar volgens Yme Bosma zijn ook andere toepassingen onuitputtelijk.
Als je de vakliteratuur zo af en toe leest verneem je ook nog dat de bibliobus straks wordt ingehaald door de biblioboot (echt waar)en dat de eerste onbemande bibliotheek in Ewijk is geopend.

3 opmerkingen:

 1. Ik zie wel het papier is bij jou nog niet in ongenade geraakt. Papier (versus online) blijft toch ook zijn aantrekkelijke kanten houden.

  Henri

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag in de PZC dat er in Zeeuws-Vlaanderen ook zo'n onbemande bibliotheek komt. Of dat nu vooruitgang is?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb het ook gelezen over de onbemande bibliotheek, ben benieuwd hoe het loopt!

  BeantwoordenVerwijderen