dinsdag 5 januari 2010

Ding 17 Web 2.0 site

Web 2.0: bedoeld worden de sites die gebruikers in staat stellen om zelf informatie te maken, toe te voegen en te delen. Online samenwerken, social communities en informatie-sharing tools zullen onze werkzaamheden gelukkig gaan veranderen. The most Popular bij Programmable Web bekeken, gezien dat zowel web mashups als photo mashups heel populair zijn. Frankwatching-artikel van 2006 (!) bekeken. Dit cursusonderdeel zou toch ook vernieuwd moeten worden, beetje irri! Het lijks wel beroepsdeformatie, oudere sites vertrouw ik ineens niet meer!
Go2web20: wat een veelheid aan tools and applications en dan ineens ontdek je toch weer wat leuks: nl. de site/gadget Youtube + ChartLyrics = YouLyrics en kun je foutloos meezingen met U2: With or Without You! Handig hoor, de tekst erbij! Mijn dochter gebruikt teksten van Roosbeef voor haar leesdossier, een combi beeld/tekst/geluid zou leuke presentaties geven of leuke projecties op de saaie muren in en buiten de ZB. Maar is dat wel een web 2.0 toepassing?
Al met al veel sites bekeken en de handigste manier is dan om Web 2.0 Awards of The Chart of winners te bekijken. En dan kom je af en toe bekende sites tegen maar toch niet veel. Zou ook wel eens een actueel overzicht van Nederlandse toepassingen willen. Of een actueel overzicht van wat de ZB doet want met die verkokering weet ik soms niet wat hier allemaal speelt en vernieuwt. Zoveel tools en toepassingen gezien dat ik even door de bomen het bos niet meer zie. Of komt dat door een part-time functie? Eigenlijk krijg ik steeds meer behoefte aan een uurtje uitleg in de aula! Even bijpraten? Het is With or Without You maar All Together Now zou ook kunnen.
Ik zou dat echt wel heel graag willen, ergens in het voorjaar!
2 opmerkingen:

  1. Je bent niet de enige hoor, die bij dit onderdeel door de bomen het bos niet ziet. Misschien moeten we het eens aankaarten bij Rob Coers van de landelijke 23 dingen (evenals het oude artikel op Frankwatching).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thanks! Ding 17 zou vernieuwd kunnen worden onder het motto: Less Is More...

    BeantwoordenVerwijderen