zondag 16 januari 2011

Sneeuw galaconcert, zondag 23 januari te 's Heer Abtskerke


‘Eigenlijk hopen wij dat het bewolkt is die middag, dan is het kaarslicht in de kerk veel mooier’, aldus Yvonne Siebels die voor de derde keer in de sfeervolle kerk te ‘s Heer Abtskerke een sneeuw-galaconcert organiseert waar professionele zangers een bijdrage aan leveren. Zang wordt afgewisseld met muzikale intermezzo’s. Mooie aria’s van o.a. Mozart, Gounod, Gluck, Puccini en Donicetti afgewisseld met prachtig pianospel, klarinet en harp. De pianiste Natalia Pavlova zal begeleiden, maar ook soleren. Wat dit concert bijzonder maakt is, volgens Yvonne Siebels, het feit dat ook jong talent een podium krijgt, namelijk twee finalistes van de Eastman-muziekprijs 2010, Nathalie Verburg (klarinet) en Femke Nijsse (harp).
Het is een heel ‘gewoon’, maar toch bijzonder concert. Met kaarslicht en in de pauze glühwein.
Mijn lezers weten wellicht dat Femke Nijsse mijn dochter is, wie Femke wil zien spelen is natuurlijk bijzonder welkom. Haar is gevraagd een bluesnummer te spelen, nl. New Blues van Deborah Henson-Conant. Ook zal zij Sonatina II van F.J. Nadermann spelen.
Het galaconcert duurt, inclusief de pauze, ongeveer twee uur. Toegangsprijs is €12,50 En nu maar hopen dat het ook een beetje koud is die dag, dan smaakt de glühwein veel beter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten