woensdag 30 december 2009

Ding 16 Sunrise

YouTube wordt bij mij thuis dagelijks bekeken. Twee pubers die van muziek houden zorgen er wel voor dat het hier zelden stil is. Daarnaast wordt de afdeling humor regelmatig gevolgd en dat is best gezellig! Een beetje cabaret in december is ook nodig. Zelf onlangs de liedjes van Amanda Strydom 'bekeken' omdat ik helaas niet naar de Mythe in Goes kon gaan. Hoe ik YouTube en de Onderwijsbibliotheekdienst aan elkaar koppel is de vraag. Bij boekpromotie op scholen zijn filmpjes inzetbaar: Rob Ruggenberg kan zo iets moois vertellen over Manhatan. Ted van Lieshout is te horen en te zien bij de uitreiking van de Theo Thijssen-prijs 2009. Via Bilio Tube zie ik dat de School der Poëzie voorziet in animaties van gedichten, bv. 'De otter tot zichzelf' van de dichter/schrijver Tomas Lieske. Edoch...zoeken kinderen informatie over mijn favoriet Wim Hofman dan zien ze bij het eerste filmpje dat hij behoorlijk flipt en treffen ze bij het tweede filmpje: Wim hofmans uut loän mit zien neje brommer (da's unne moie Zundapp). Nu is het wereldbeeld van 'onze' Wim Hofman soms zo zwart als inkt, wanneer leerlingen YouTube gaan geloven worden de leesdossiers heel grappig en kleurrijk! Ja, we schilderen een nozem, een non en een vogel op een brommer! (sorry, Wim).
Binnen de bibliotheekwereld zijn er zo ontzettend veel leuke mogelijkheden maar wie kan er echt goed filmen? Bij een matige beeld- of geluidskwaliteit haken veel kijkers ook snel af.
Zelf een filmpje op YouTube zetten is een uitdaging, ik heb dochterlief even gefilmd. Het is een oefenfilmpje, geen pretenties, nooit gefilmd, binnenkort haal ik dat weer van YouTube af want ik kan niet echt goed filmen en zij verdient beter. En wanneer ik morgen mijn goede voornemens in kaart breng... nou, wie weet! Blijf haar volgen op YouTube and You will see and hear her one day at Sunrise!

filmpje youtube sunrise

5 opmerkingen:

 1. Je dochter is een beetje een prinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank jullie wel! Ik ben nog steeds blij dat ze dit instrument heeft gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi anke

  Muziek en de mevrouw komt me bekend voor, poosje geleden gezien de bieb zekers !!!!
  Doe ze de groeten

  Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zal ik zeker doen! Ze oefent nu een jazz-nummer en dat wil ik over enkele weken op YouTube zetten.

  BeantwoordenVerwijderen