woensdag 11 november 2009

Ding 10

Een eigen Delicious account aangemaakt, buttons toegevoegd, het netwerk van 23dingen verkend, allerlei bookmarks toegevoegd en het tag-veld bekeken. Je kan daar uren mee zoet zijn zeker wanneer Delicious steeds temporary problems heeft. Wel heel leuk om te doen.
Ga zeker kijken of tagging binnen de Onderwijsbibliotheekdienst bruikbaar is of al gebruikt wordt. Wij werken bij de projectcollecties nog met die ouderwetse trefwoordencatalogus, ja echt, met die kaartjes die handmatig ingevoegd worden. Je voelt je wel een Dodo als je dat zit te doen maar het werkt nog prima in de praktijk. Wie weet lopen we binnenkort met een mini-laptop langs de kast om materialen te vinden. Wanneer ik de vakliteratuur lees is het handig om te weten wat tagging is.
Het streelt de ijdelheid wanneer je een groot tagveld hebt bereikt, het is voor mij vooralsnog een spel met veel knikkers, al die tags rollen en stuiteren maar door. Maar ja, het leuke is dan weer dat ik nu weet dat Henk is getagged door Edwin en Lena en dat bij zijn geboorte zijn voetjes eerst kwamen en dat hij niet van clowns houdt.
Op naar de volgende stapjes. En naar het Wiki-circus.


3 opmerkingen:

  1. De Delicious die ik voor ons OBDwerk gebruik is : http://delicious.com/obdding.
    Hebben we het nog niet officieel over gehad, maar al wel heel bruikbaar.

    BeantwoordenVerwijderen