zondag 29 november 2009

Ding 11

Deze week het wiki-veld verkend. Uitgangspunt bij het zoeken, toevoegen of wijzigen van informatie m.b.v. wiki's is de theorie van het zelfcorrigerend vermogen. Ik had dit wel eens willen testen met een artikel met verkeerde info maar er bestaat dan een kans dat je IP wordt geblokkeerd. Er zijn 'moderators' die wiki's in de gaten houden en sommige applicaties houden tracks van wijzigingen bij. Big brother is watching you!
Wiki.obdeventer.nl is interessant, de oproep aan inwoners om informatie te delen (bijdragen zijn meer dan welkom) is uitnodigend!
Zeeuwse favorietenwiki voor de cursus bekeken. Verder weet ik dat de ZB bezig is met een Zeelandwiki, zou mooi zijn! Vanmorgen een wiki over Franca Treur in de Wikipedia geplaatst, leuk om te doen. Kijk ik binnenkort of het al gewijzigd is. Alleen feitelijk info en een link naar haar eigen website en de site van Literatuur in Zeeland. Ben bezig met een recensie van 'Dorsvloer vol confetti', wordt een lang verhaal maar geen wiki.

1 opmerking:

  1. Ik heb je wiki over Franca Treur gezien, mooi, misschien moet je plaatsnemen in de redactie van www.literatuurinzeeland.nl.

    BeantwoordenVerwijderen